H24 AUTTAA JA VAKUUTUS KORVAA

11.5.2023, heikki.rantalaiho

Harva osaa odottaa sitä, että auto hajoaa tai rengas puhkeaa kesken ajomatkan. Hinaus- ja tiepalveluita tarvitaan harvoin, mutta vikavalojen välkkyessä auton kojelaudassa on avun tarve usein suuri. Seisoskellessa tien laidalla ja ihmetellessä auton vikaa on päällimmäisen ajatuksena usein mistä saan apua nopeasti. Me tiedämme, mitä tehdä, kun matkasi yllättäen keskeytyy, oli kyse sitten puhjenneesta autonrenkaasta ja tyhjentyneestä akusta.  

Vakuutus korvaa, mutta mitä? 

Usein ajatellaan, että hinauspalveluiden käyttö on kallista. Kustannusten ei tarvitse olla avun saannin esteenä, koska autovakuutus useimmiten kattaa tiepalveluista ja hinauksesta koituvat kulut. Palveluiden luonteesta johtuen tiepalveluiden ja hinauspalveluiden hinnoittelu eroaa toisistaan siten, että tiepalveluiden hinta lasketaan palvelun tarpeen mukaan. Esimerkiksi tyhjentyneeseen akkuun saatavan apuvirran kustannukset korvaa autovakuutus. On myös tilanteita, joissa vakuutusyhtiö korvaa tiepalvelun paikalle tulon, mutta itse toimenpide on maksullinen. Hinausten kohdalla vakuutus kattaa hinauksesta aiheutuvat kustannukset kokonaan.  

Vakuutuksen korvaavuus riippuu vakuutusyhtiöstä, mikä selviää ottamalla yhteyttä suoraan vakuutusyhtiöön. Kuljettajamme hoitavat vakuutusyhtiölle tehtävän vahinkoilmoituksen, joten se hoidetaan puolestasi.    

Entäs jos vakuutusta ei ole? 

Jos autosi ei ole vakuutettu, hinauksen hinta muodostuu yksinkertaisimmillaan hinattavan ajoneuvon koosta, hinattavasta matkasta ja hinauksen ajankohdasta.  Hinauksen hinta rakentuu muun muassa matka-ajasta ja hinauksen ajankohdasta. Lisäksi hinattavan ajoneuvon sijainti vaikuttaa hinauksen loppukustannuksiin. Henkilöauton hinauksen hinta taajama-alueen sisällä arkisin on n. 200 €. Hinaus on kustannuksiltaan edullisinta arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Hinaus on kustannuksiltaan kalleinta iltaisin ja viikonloppuisin, jolloin sen loppukustannukset ovat kaksinkertaiset virka-aikaan arkena hoidettavaan hinaukseen. Autovakuutuksissa ei ole omavastuuta, eikä palvelun käyttäminen vaikuta vakuutuksesi bonuksiin. 

Sama periaate pätee tiepalveluihin. Jos sinulla ei ole voimassa olevaa autopalveluvakuutusta, kustannukset määräytyvät palvelun käytön ajankohdan ja etäisyyden mukaan. Vakuutuksestasi riippuen rikkoutuneen renkaan korjaaminen voi sisältyä autopalveluvakuutukseen. Uuden renkaan tuottamat kustannukset jäävät asiakkaan maksettavaksi.  

Myös polttoainetankin tyhjennysoperaation kohdalla vakuutus korvaa tiepalvelun paikalle tulon. Itse palvelu maksaa noin 250 – 400 € mm. ajankohdasta, työn vaativuudesta ja jätepolttoaineen määrästä riippuen, mikä jää asiakkaan itse maksettavaksi.  

Palvelemme kaikkien vakuutusyhtiöiden asiakkaita  

Oli vakuutuksesi millä tahansa vakuutusyhtiöllä, saat korvauksen käyttämistäsi palveluista vakuutuksesi laajuudesta riippuen. Me hoidamme korvauksen hakemisen ja laskutuksen puolestasi vakuutusyhtiöltäsi.  H24 – Ja pääset perille.